Background

wave

How it all started

Na mijn opleiding Bachelor Marketing ben ik meer dan 20 jaar actief geweest in de piping & valves sector, dit in tal van commerciële functies. Tijdens mijn job in sales en business development heb ik de kans gekregen om heel wat internationale markten te mogen ontwikkelen en dit grotendeels met succes. Wat me destijds opviel was dat er binnen het commerciële team geen uniforme standaard bestond op gebied van presentaties, de meeste documentatie was verouderd en er was geen duidelijke huisstijl. Ik stelde het management daarom voor of ik me deeltijds mocht ontfermen over de marketing. Binnen het jaar kwam er een duidelijke huisstijl met branding guide, vernieuwde documentatie en een standaard presentatie die binnen het team met enthousiasme werd onthaald.

De firma kende op korte tijd een immense groei en dit ging niet onopgemerkt. De firma werd overgenomen door een investeringsgroep en kort daarna volgde er een merger met een Noors/Engelse groep. De groep werd omgedoopt tot Vector Group.  Naast een nieuwe naam en logo was er ook nood om de visibiliteit op de markt een boost te geven. Dit was de start van mijn loopbaan als Marketing Manager. Een opportuniteit om mijn technische en commerciële achtergrond te combineren met mijn passie voor grafisch ontwerp en webdesign.

Het resultaat liet niet lang op zich wachten. We slaagden erin ons duidelijker te profileren op de markt met een eigentijdse look & feel die niet enkel door onze eigen medewerkers maar ook door de concurrentie werd gesmaakt. Door de jaren heen ben ik mezelf blijven bijscholen op gebied van grafisch ontwerp, SEO en webdesign.

STATUZ was born

Wat ik destijds opmerkte was dat heel wat veel firma’s geen full-time Marketeer in dienst hadden. Vooral omdat dit voor sommige KMO’s een grote investering is of er geen nood is aan een full-time Marketing medewerker.

Zo ben ik in 2016 gestart met Statuz.

Als freelance Marketeer assisteer ik vooral KMO’s en zelfstandigen met het professionaliseren van hun marketing. Zoek je naar een blijvende toegevoegde waarde ? Dan kan je me voor een aantal dagen/maand inhuren als jouw part-time marketeer maar h
eb je enkel nood aan een nieuwe website of nieuwe huisstijl ? Dan help ik je ook graag verder. Er zijn tal van mogelijkheden waarop ik jou en je bedrijf kan ondersteunen.